חולים? לכו לישון!
הילד לא מפסיק לחלות? אולי חסרות לו שעות שינה..
אז מה הקשר בין שינה למערכת החיסונית אתם שואלים?
בזמן שאנחנו ישנים הגוף נח, צובר כוחות, תאים מתחדשים, הקשרים חדשים במוח נוצרים, אנחנו מעבדים את החוויות שלנו, מאפשרים לשרירים ולמערכות שונות שרגילות לעבוד כל היום וכל יום, להוריד הילוך (מערכת העיכול לדוג), וכן, בונים מערכת חיסונית.
מערכת החיסון שלנו, זקוקה להתחדשות של כוחות טובים אל מול הרעים, ואם הגוף נמצא בחסך של שעות שינה הוא נמצא במצב השרדותי, מה שהופך אותנו לדרוכים יותר, ואפילו בניגוד למה שמצופה ערניים יותר (הגוף בשלב מסויים יפריש הורמונים מעוררים כמו קורטיזול ואדרנלין כי מניח שאם אתם לא ישנים, אז כנראה שאתם צריכים להיות במצב מעורר, מבחינה אבוליציונית כנראה שאתם בסכנה, אחרת מה מונע מכם שינה?), זו הסיבה שילדים בעייפות יתר הופכים להיפר אקטיביים ולא מנומנמים בשלב מסויים.
וכשהגוף מותש ועייף, זה מתבטא בכל המערכות שלו: חדות הראייה שלנו משתבשת, טווח הקשב שלנו נופל, הסבלנות שלנו מאותגרת, הקואורדינציה שלנו נפגעת (לי לדוג מתחילים לפול מלא דברים), מנגנון הרעב והשובע משתבשים (הגוף דורש עוד פחמימה וסוכר כדי לתפקד) וגם מערכת החיסון עובדת פחות טוב.
אז אם גם אתם או ילדכם סובלים יותר מהרגיל מתחלואות, שימו לב לכמות השינה.
עכשיו בשעון החורף הגיוני שילדכם ייכנס לשנת לילה אפילו בשש וחצי בערב(לעומת שמונה בשעון קיץ), אולי יבקש תנומה נוספת אחהצ (תלוי בגיל), אל תזלזלו אפילו בשעה אחת של שינה שנחסכת מכם או ממנו.
מחקר שנעשה על חשיבות השינה מנע מאנשים שעת שינה אחת בלבד, והתגובה שלהם לחסך הייתה כמו של אנשים אחרי שתיית אלכוהול!
בברכה לילה טוב ורצוף שינה..
ואם אתם צריכים עזרה עם שיפור השינה? אני פה!
