top of page

בא לי זה באינדונזייה


אין כמו לשמוע את צרוף המילים "בא לי" כדי להבין שהילד שלנו כבר מבחין ברצונות שלו, יודע לדרוש ולהביע אותם.. מצד שני זה גם הצרוף שהכי מקפיץ אותנו.. בייחוד ה"לא בא לי"..

העניין הוא שהילדים שלנו יודעים להביע רצונות כבר מהינקות עוד לפני שהם יודעים לדבר ולהשתמש בצרוף המילים המוכר עד כאב הזה.

כאנשים שחיים היום בעידן של שפע ומותרות אנחנו מתבלבלים בקלות בין המושג "צריך" ל "רוצה". בפועל יש לנו מעט מאוד צרכים כאן על כדור הארץ: אנחנו צריכים לנשום, לאכול, לשתות, לישון, להרגיש נאהבים, להיות חלק מחברה, וטמפרטורה אידאלית.

לעומת זאת הרצונות שלנו אינסופיים.

כהורים חדשים קשה מאוד להבחין בין הצרכים של התינוק שלנו לרצונות שלו, והרבה פעמים נגלה שלא נתנו לילד שלנו את המענה הנכון לצורך שעלה.

כשהתקשורת הראשונית והנפוצה של התינוק היא בכי, מאוד קשה בהתחלה להבין אם הבכי=רעב, אולי טיטול מלא, אולי כאב, אולי עייפות.. אמהות מניקות מגלות שלרוב המענה יהיה להציע שד, אחרות אולי נדנוד או קפיצה על גבי כדור, ככל שהתינוק שלנו ילך ויגדל, ההבחנה בין צורך לרצון תהפוך ליותר ויותר מטושטשת גם עבורו, ואנו כהורים נגלה שייש לנו מענה אחד למגוון צרכים.

מה הבעיה?

שלא תמיד מה שאנחנו רוצים הוא מה שאנו צריכים.

תינוק עייף צריך לישון, אבל בפועל ירצה לינוק.. למה? כי ציצי עבור אותו תינוק, הוא לא רק אוכל.. הוא נחמה, הוא הרפייה, ערסול, קרבה, אם נלמד את התינוק שלנו דרכים אחרות להרפות ולהכנס למצב שינה, נגלה שהוא לא מבקש לינוק כשהוא עייף, אלא כשהוא באמת רעב.

תינוק עם חגורת כתפיים חלשה, צריך גירויים שיעזרו לו לחזק אותה.. בפועל נראה תינוק שרוצה לשכב רק על הגב (האמא תספר שהוא לא אוהב בטן), אבל בשכיבה על הגב אי אפשר לחזק חגורת כתפיים.

איך עושים את ההבחנה? מסתכלים ומקשיבים לתינוק שלנו..

סימני עייפות ניתן לראות: * אודם מסביב לגבות והעיניים

* שפשוף עיניים

* פיהוק

* חוסר שקט ושביעות רצון

* רצון לינוק

רעב ניתן לזהות ע"י שיטת האלמינצייה: מתי אכל בפעם האחרונה וכל כמה זמן הוא נוהג לאכול? אם התינוק שלכן אכל לפני חצי שעה, רוב הסיכויים שכעת הסיבה לבכי או הקיטור ,היא לא רעב, אלא עייפות/כאב/חוסר נוחות/בקשה לתנועה, למה בכל זאת הוא מבקש לינוק? רוב הסיכויים כי הוא לא מכיר דרך אחרת להרדם, או להרגע.

בקשה לגירוי תנועתי: אם אני לא מזהה סמני עייפות/רעב, אנסה להשתמש במנחי נשיאה שונים שיאפשרו חוויה שונה במרחב, יחד עם תנועה שלי או של התינוק עצמו (תלוי בגיל).

אם תהיו הורים קשובים, עם הזמן תלמדו להבחין ביתר קלות בסימני הצרכים של התינוק שלכן ולדייק את המענה.

צריכים עזרה? אני פה!

#באלי #שנתתינוקות #צרכיםשלתינוק #בכי #רעב

26 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page